28 Ocak 2008 Pazartesi

Google'ın 2008'de Yapacakları:


1. Google, uygulamalarını birleştirecek ve onları büyük bir sosyal ağa dönüştürecek. Maka-Maka projesi (ya da Google’ın aktivite akışı), mevcut profilleri geliştirecek.

2. Google, Görsel Arama ve Video’da, metinlerin de ötesine geçerek, görsel analizleri ve konuşma tespiti gibi şeyler kullanmaya başlayacak. “NevenVision” ile yapılan anlaşma sonucunda, görsel arama motorunda oldukça iyi sonuçlar elde edilecek. Böylece ünlülerin resimlerini ya da benzer resimleri bulma konusunda daha başarılı olabileceğiz.
3. Google, evrensel aramadan vazgeçmeyecek, fakat artık standart arama sonuçlarını OneBoxes’dan ayıran ve diğer eklemeler içeren farklı arayüzler görebileceğiz. Google’ın snippet’leri daha iyi hale gelecek ve yazarlar, yerler ve konseptler ile ilgili bilgiler içerecek.
4. Gmail’e yeni özellikler eklenecek. Bunların en önemlilerinden biri “İş Yönetimi”. Ve sonunda “beta” sürümünden kurtuluyoruz. Gmail’in de Google Labs tarzı bir sitesi olacak. Böylece, meraklıları Gmail’in yeni özelliklerini, herkesten önce deneme imkanı bulacaklar.
5. İlk Android telefonlar bir hayal kırıklığı yaratmış olabilir, fakat geliştiriciler bir çok ilginç uygulama oluşturacaklar ve bu da zayıf tasarımı biraz telafi edecek.
6. Birçok Google uygulaması, Google Gears kullanılarak offline olarak da çalıştırılabilecek, tabi daha az işlevsel olacak. Google Gears mobil telefonlarda da çalışacak ve büyük ihtimalle Firefox’un bir parçası haline gelecek.
7. Google Haritalar yeniden tasarlanacak ve kullanıcılar tarafından oluşturulan içerik için daha fazla yer olacak. Kullanıcıların yerleşim yerlerini, önemli olayları ve arkadaş tavsiyelerini de göreceğiz. Yani Google haritalar daha kişiselleştirilmiş olacak.
8. OpenSocial, beklendiği kadar iyi işlemeyecek ve Google kendi sosyal ağ(lar)ına odaklanacak. iGoogle gadget’leri sosyalleşmeye başlayacak ve kişi listelerindeki verilerini bir araya toplayacak.
9. Google, web’den, özellikle de sosyal ağlardan veri toplayan bir kişi arama motoru oluşturacak.
10. Google Kitaplar, arama sonuçlarında daha belirgin olacak ve Google bazı kitapların bütün içeriğini satmaya başlayacak.
11. Tek kelime: senkronizasyon. Yılsonunda, Outlook ve çoğu mobil telefonlar, Google Takvim ve Gmail kişi listeleri ile senkronize olacak. Google Dokümanlar; Microsoft Office’de ya da OpenOffice’de dokümanları düzeltmek ve bunları online olarak kaydetmek için plug-in’ler içerecek. Google Araç Çubuğu; yer imlerini, cookie’leri, parolaları ve browser geçmişini senkronize edecek.
12. Çok boyutlu arama, farklı açılardan arama (objektif bilgilerden, pozitif/negatif görüşlere; resmi bilgilerden, blog’lardaki ve forumlardaki yorumlara)
13. Google, Google Base verilerini bütünleştirerek, ticari arama sonuçlarını farklılaştıracak. Checkout’u ilerletmeye devam edecek. Google Checkout’u kabul eden sitelerin yanında, ufak işaretler yer alacak.
14. Google Talk, tamamen online olacak: gömülü gadget’lar; özel chat odaları oluşturmaya, diğer insanlarla konuşmaya ve hatta web cam’leri varsa onları görmeye bile olanak tanıyacak.
15. Picasa Web Albumleri, Picasa’daki fotoğraf düzeltme özelliklerine sahip olacak ve ücretsiz belleğin kapasitesi arttırılacak.
16. GDrive sonunda başlatılacak, fakat sınırsız bellek ya da gelişmiş özellikler sunmayacak. Farklı Google uygulamalarında yer alan dosyalara erişimi sağlayacak ve basit bir arayüz ile yeni dosyalar yüklemeye izin verecek. Bellek: 20 GB...

Hiç yorum yok: